Vi hjälper er designa och utveckla en användarvänlig och attraktiv mobilapp

Apputveckling

Genom att samarbeta med oss på Itiden kan vi tillsammans skapa en mobilapp som tar din tjänst eller applikation till nya nivåer. Vi fokuserar på att skapa en användarvänlig och tillgänglig app med attraktiv design. Säkert och integrerat mot era system. Kontakta oss för att förutsättningslöst diskutera vad det finns för lösningar.

Mobilapp eller responsiv webbapplikation

Det första man bör fundera över är huruvida en mobilapp är bästa lösningen. En mobilapp hittas via Apple App Store eller Google Play Store. En webbapplikation kommer man istället åt via mobiltelefonens webbläsare.

Båda varianterna har för- och nackdelar. Att installera en app innan man kan använda en tjänst kan ses som ett hinder. Dock finns det funktionalitet som en installerad app klarar av som inte går att lösa med en webbapplikation (som tex tillgång till delar av enhetens hårdvara). Vi tar gärna en diskussion kring vad vi anser är bäst för er tjänst.

Utnyttja telefonens funktioner

En stor anledning till att utveckla en app istället för en webbapplikation är att man kan utnyttja funktioner i telefonen. Det kan vara genvägar i app-ikonen, smarta notiser eller bakgrundsjobb som kollar din plats eller kopplar upp sig mot bluetooth-enheter.

Möjligheterna utvecklas hela tiden för iOS och Android, vad som passar bäst får man utvärdera för varje app. Vi har lång erfarenhet av att utveckla appar och hjälper er gärna med vilka möjligheter det finns.

React Native

React Native är ett ramverk vi använder för att utveckla cross-platform appar. Det innebär att man kan dela kodbas mellan iOS och Android (det går dessutom att dela med webbapplikationer och desktopapplikationer).

Själva appen blir i slutändan en "native"-app. Det vill säga att komponenterna som används är samma som om man utvecklat appar separat för iOS och Android. Prestandan och vilka funktioner man kan använda uppfattas således som native.

Distribuering

För att släppa appar till Apple's App Store och Google's Play Store, behöver det först skapas upp konton. Sedan behöver man sätta upp appar i verktygen som man fått tillgång till.

Det finns en hel del att tänka på gällande användares integritet, guidelines och hantera certifikat. Vi har lång erfarenhet av att hjälpa till med allt som behövs för att distribuera appar. Från tidigt testande, kontinuerligt betatestande av ny funktionalitet till att släppa appen tillgänglig till alla.

Integrera mot era system

En app är sällan särskilt användbar om den inte också integreras mot en backend. Det kan vara externa tjänster som hanterar kartor, notifikationer eller filuppladdning. Eller ett API som knyter samman appen med webbaserade system.

Läs mer om Systemutveckling.

Spännande, berätta mer!

Är du i startgroparna till att bygga en ny mobilapp, eller behöver ditt företag utveckla en app till en befintlig tjänst?

Vi erbjuder skräddarsydda lösningar för alla behov, vare sig det handlar om att utveckla en ny app från grunden eller förbättra en befintlig.

Hör av dig, så ser vi hur vi kan hjälpa just dig!