Clownkliniken

Clownkliniken är ett fantastiskt gäng som jobbar med att sprida lycka till de som har det svårt på sjukhus och äldreboenden. Glada och lite tokiga clowner som glädjer barn och vuxna när vardagen är lite extra tuff. En oerhört inspirerande verksamhet som vi gärna stödjer på det sätt vi kan bäst.

När Clownkliniken kom till oss och berättade om sina behov så tog vi chansen. Vi har ”Pro Bono” byggt en sida som är helt anpassad efter deras behov: ny och fräsch design, möjlighet att ta emot donationer på ett smidigt sätt, automatiskt generera gåvobevis, bygga in tidigare extern blog och inte minst vara högt tillgänglighetsanpassad.

Efter ett första design- och funktionalitetsmöte började vi med att ta fram en ny design samt prototyper i Figma som enkelt kan delas och testas av alla inblandade. Några rundor senare med insikter, experiment och utvärderande var designen spikad och utvecklingen kunde påbörjas. Efter Clownklinikens önskemål byggde vi sidan i WordPress, ett CMS som de har vana sedan tidigare av. Med skräddarsytt tema och anpassade block kan de själva skapa variationer på layouter för olika sidtyper.

För att hålla prestandan och säkerheten hög undviker vi gärna tredjepartsplugins för WordPress i den mån som det går men för att få till en så smidig upplevelse som möjligt för donationer och köprelaterad funktionalitet valde vi att integrera WooCommerce i flödet. Tillsammans med vårt system för automatiserad gåvobevisgenerering blir det möjligt att få dessa både klassiskt analogt och modernt digitalt för delning via sociala medier eller själv skriva ut.

För att bli lite tekniska här på slutet kan vi också berätta att vi använder Bedrock för WordPress för att kunna versionhantera samtliga plugins och har utvecklat ett eget tema med Twig-mallar och styling med Tailwind.

Vi är tacksamma för att vi fått chans att lära oss mer om Clownklinikens minst sagt positiva verksamhet och hoppas att den nya webbsidan leder till ett underlättat fortsatt arbete mot en gladare värld.

Länk: http://www.clownkliniken.se

Icke-vinstdrivande
Webb
Ux
CMS
Frontend
Wordpress
Javascript
Automatisering