Vi hjälper er skapa en engagerande, användarvänlig och tillgänglig webbplats.

Webbutveckling

Sedan Itiden startades 1996 har vi hjälpt våra kunder med webbutveckling. Vi skapar allt från interaktiva banners och kampanjer till företagshemsidor och fullskaliga webbapplikationer. Vår breda erfarenhet gör oss experter på att skapa tillgängliga, användarvänliga, attraktiva och säkra lösningar som håller över tid.

Tillgänglighet

Tillgänglighet (accessibility – eller kort a11y) handlar om att ge alla individer lika möjligheter att ta del av information och tjänster på webben, oavsett deras fysiska eller kognitiva förmågor.

Det finns dessutom lagar och regler, såsom EUs Webbtillgänglighetsdirektiv och den kommande European Accessibility Act (EAA) 2025, som kräver att webbplatser ska vara tillgängliga för alla, inklusive personer med funktionsnedsättningar.

Vi använder mängder av bra verktyg för att utveckla tillgängliga webbplatser och ser till att integrera tillgänglighet tidigt i projektet, vilket påverkar både design och innehåll.

Webbstandarder

Att utveckla webbplatser som följer webbstandarder är avgörande för att säkerställa att de är tillgängliga, användarvänliga och kompatibla med olika webbläsare och enheter. Webbstandarder, fastställda av World Wide Web Consortium (W3C) och andra organisationer, innefattar riktlinjer för HTML, CSS, JavaScript och andra teknologier. Genom att följa dessa standarder kan utvecklare skapa webbsidor som fungerar korrekt för alla användare, oavsett vilken plattform de använder.

Webbstandarder utvecklas ständigt. För att säkerställa att din webbplats fortsätter att vara relevant och följa bästa praxis är det viktigt att den hålls uppdaterad med de senaste förändringarna och uppdateringarna.

Användarupplevelse / UX

Användarupplevelsen är kärnan i en framgångsrik webbplats. Vi fokuserar på att skapa webbplatser som är lättnavigerade och har god SEO (sökmotoroptimering) så att användarna enkelt kan hitta och interagera med innehållet. En kombination av estetisk design, funktionalitet och teknisk prestanda säkerställer att användarna får en optimal upplevelse.

Teknik

Val av teknik är sekundärt till att uppnå en hög användarupplevelse, men är ändå viktigt för att skapa hållbara lösningar. Vi följer webbstandarder och använder effektiva ramverk för utveckling. Vår backend bygger vi oftast med PHP/Laravel eller .NET, och för interaktiva frontend-lösningar föredrar vi React. När ett CMS behövs använder vi gärna Statamic, ett Laravel-baserat CMS.

Läs mer om hur vi jobbar med CMS och Systemutveckling.

Spännande, berätta mer!

Är ni redo att påbörja utvecklingen av en ny webbplats, eller behöver ert företag förbättra en redan existerande webbplats?

Vi erbjuder skräddarsydda lösningar för alla behov, vare sig det handlar om att bygga en ny webbplats från grunden eller att optimera och uppgradera en befintlig webbplats. Vi lägger särskild vikt vid tillgänglighet för att säkerställa att er webbplats är användarvänlig för alla.

Kontakta oss, så ser vi hur vi kan stödja er i era webbutvecklingsbehov!